Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Yacht Club Hlučín
Kučera, Radim ; Šuhajdová, Eva (oponent) ; Šuhajda, Karel (vedoucí práce)
Práce řeší novostavbu samostatně stojícího objektu Yacht clubu. Objekt je umístěn na parcele č. 1303/3 katastrálního území Kozmice na břehu hlučínského jezera v rekreačním areálu. Stavba se nachází na hranici záplavové zóny a tato skutečnost byla také zapracována do projektu. Objekt tvoří tři funkční celky a to ubytovací zařízení – hotel, stravovací zařízení – restauraci a prostor převážně určených ke konferencím a workshopům. Kapacitně je objekt určen pro ubytování třiceti čtyř osob, stravování pro čtyřicet dva osob a konferenční prostory jsou určeny pro maximálně čtyřicet osob. Jedná se o čtyřpodlažní budovu s plochou zatravněnou střechou. Vzhledem k základovým poměrům je objekt založen na pilotách. Nosná část stěn je z části tvořena dřevěnými CLT panely a z části železobetonovými stěnami zvyšující tuhost stavby. Objekt je z části opláštěn dřevěněnými deskami tvořícími provětrávanou fasádu a z části omítnut.
Yacht Club Hlučín
Kučera, Radim ; Šuhajdová, Eva (oponent) ; Šuhajda, Karel (vedoucí práce)
Práce řeší novostavbu samostatně stojícího objektu Yacht clubu. Objekt je umístěn na parcele č. 1303/3 katastrálního území Kozmice na břehu hlučínského jezera v rekreačním areálu. Stavba se nachází na hranici záplavové zóny a tato skutečnost byla také zapracována do projektu. Objekt tvoří tři funkční celky a to ubytovací zařízení – hotel, stravovací zařízení – restauraci a prostor převážně určených ke konferencím a workshopům. Kapacitně je objekt určen pro ubytování třiceti čtyř osob, stravování pro čtyřicet dva osob a konferenční prostory jsou určeny pro maximálně čtyřicet osob. Jedná se o čtyřpodlažní budovu s plochou zatravněnou střechou. Vzhledem k základovým poměrům je objekt založen na pilotách. Nosná část stěn je z části tvořena dřevěnými CLT panely a z části železobetonovými stěnami zvyšující tuhost stavby. Objekt je z části opláštěn dřevěněnými deskami tvořícími provětrávanou fasádu a z části omítnut.
Provozní analýza gastronomického zařízení v Řecku
Dušková, Veronika ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
Cílem bakalářské práce je analýza vybraného gastronomického zařízení v Řecku, spojená s charakteristikou jeho provozu, analýzou jídelního lístku a porovnáním s konkurencí, s jejichž pomocí lze nalézt silné a slabé stránky podniku. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První část se zabývá obecným vymezením pojmů z oboru stravovacích služeb. Druhá kapitola je zaměřena na charakteristiku Řecké republiky a řecké a krétské gastronomie. V třetí kapitole lze nalézt charakteristiku ostrova Kréta a lokality gastronomického zařízení spolu s analýzou jeho konkurence. Čtvrtá část se zabývá charakteristikou provozu podniku a pátá kapitola poskytuje návrhy na zlepšení do budoucnosti.
Analýza služeb cestovního ruchu v oblasti Novohradska
ŠINDELÍŘ, Michal
Práce analyzuje služby cestovního ruchu na území Novohradských hor a Novohradského podhůří a celkově charakterizuje potenciál cestovního ruchu v této oblasti. Cílem práce bylo navržení produktového portfolia a marketingový mix destinace vycházející z analýz destinace a terénního šetření. Důraz byl též kladen na zformulování pohledu na vývoj a propagaci mikroregionu.
Hodnocení kvality gastronomických služeb
Kosová, Michaela ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Stárek, Václav (oponent)
Diplomová práce se zabývá způsoby hodnocení kvality gastronomických služeb. V teoretické části charakterizuje oblast gastronomie, její specifika a přehled právních předpisů souvisejících s touto oblastí. Dále vysvětluje pojem kvality, přibližuje základní systémy řízení jakosti, zabývá se specifiky kvality ve stravovacích službách a zmiňuje možné přístupy k hodnocení a ocenění kvality gastronomických služeb. V analytické části předkládá analýzu situace na poli hodnocení kvality gastronomických služeb v Německu a České republice se zaměřením na gastronomické průvodce, internetové hodnotící servery a databáze restaurací. Pojednává i o přístupech k jednotné klasifikaci či standardizaci kvality v tomto odvětví a uvádí krátké srovnání vybraných statistických ukazatelů. Závěrečná část práce navrhuje vlastní jednoduchý systém standardizace a certifikace kvality gastronomických zařízení v České republice.
Analýza sítě stravovacích zařízení v lokalitě Český Krumlov
Korbajová, Nikola ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Netková, Jarmila (oponent)
První kapitola charakterizuje gastronomii jako celek, popisuje její význam pro společnost a vysvětluje pojem gastronomický cestovní ruch. Nechybí ani historický vývoj gastronomie a přehled sítě stravovacích zařízení na území České republiky. Druhá kapitola je zaměřena na Český Krumlov, jeho charakteristiku, dějiny a významné turistické atraktivity. Třetí kapitola analyzuje síť pohostinských provozoven v Českém Krumlově, přičemž jsou uvedeny její vybrané charakteristiky. Ve čtvrté kapitole jsou detailněji popsány dvě vybrané restaurace a vzájemně srovnány z různých hledisek.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.